RealVarenavn:

2017 NOW SHIRAZ BIO Mclaren Vale, Paxton Vineyards

Billede zoom:
Billede:
0588361
Navn:
  1. Varenr.:
    05883611735
  2. Årgang:
    2017
  3. Land:
    Australien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Shiraz
  1. Anbefales til:
    Grøntsagsretter, Kalv, Kylling, Lam
    Producent: 
    Producent:
    Paxton
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    Paxton Vineyards i McLaren Vale blev grundlagt i 1979 af David Paxton, der i dag betragtes som en af de dygtigste vindyrkere i Australien. I mange år producerede man druer, som blev solgt videre til andre firmaer, og først i 2000 lancerede man under eget navn en Paxton Shiraz (1998). Samtidigt blev David Paxtons søn, Michael, færdig med sin uddannelse som winemaker og agronom, og han blev herefter en del af teamet. Filosofien har været klar fra start: Vinene skulle udtrykke druernes typicitet, områdets diversitet og hver vinmarks potentiale og karakter, hvilket bl.a. førte til at man overgik til biodynamisk produktion. (NASAA Reg. nr. 5364P).

    I dag ejer og dyrker Paxton Vineyards i alt 80 ha. vinmarker fordelt i McLaren Vale og i Barossa Valley, hvilket giver god diversitet i forhold til klima- og jordbundsforhold. Druesorten Shiraz er den vigtigste, men man dyrker også bl.a. Grenache, Cabernet, Tempranillo, Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Chardonnay. David Paxton og hans team benytter sig af både traditionelle og mere innovative dyrkningsmetoder, hvor man bl.a. udvælger kloner, som giver lavt udbytte men til gengæld højere kvalitet. Kunstvanding er en nødvendighed på flere af vinmarkerne, men man kontrollerer processen nøje, bl.a. med drypvanding, så udbyttet herved også begrænses.
    Website:
    1. McLaren Vale er et vindistrikt kun få kilometer syd for byen Adelaide i South Australia. Der er produceret vin her siden 1800-tallet, men det er først i de senere år, at man rigtigt har opdaget området på eksportmarkederne. McLaren Vale er især kendt for sine mørke Shiraz-vine, men der produceres også vine på andre druer såsom Cabernet Sauvignon, Grenache og Merlot. Mange af de mindre producenter sælger en stor del af deres vine ved gårdsalg til de mange turister fra Adelaide, som hyppigt besøger området.

      Selv om afstanden til havet kun er 10-15 km. og dermed yder en vis kølig indflydelse, er McLaren Vale et ekstremt varmt område, hvor vindyrkning er en udfordring. Uden kunstvanding ville det derfor være umuligt at dyrke vin her. Jordbunden varierer en del i de forskellige sub-distrikter; Sellicks Foothills, Blewitt Springs, Seaview, Willunga og McLaren Flat, og det gør vinenes stilarter således også.
    Navnet "Now" hentyder til "Natural Organic Wine". Shiraz-druerne (100%) til denne biodynamiske vin hentes på en enkelt parcel på ejendommen i McLaren Vale, hvor nætterne er meget kølige, og hvor modningen derfor foregår langsomt. Høsten foregår manuelt ved optimal balance mellem smags-, sukker- og syreindhold, og druerne transporteres til kælderen i små kasser, for at undgå masning og oxydering af druerne. Druerne bliver afstilket og let mast inden gæringen, som foregår køligt på åbne gæringskar, med druernes egen gærceller og med daglige omrøringer. Efter ca. 14 dage bliver vinen presset og overført til andre ståltanke, hvor den fortsætter gæringen, til den når ca. 14% i alkohol. Efter en kort, naturlig bundfældning aftappes vinen uden yderligere modning eller filtrering. Alle disse processer foregår uden tilsætning af svovl. Alt dette for at prioritere umiddelbarhed, aroma og frugt i vinen.

    Now Shiraz blev lavet for første gang i årgang 2017, hvor man oplevede særlig gode forhold i McLaren Vale for at producere meget aromatiske og sprøde vine, selv for vine med 14% i alkohol. Det er de aromatiske frugttoner af kirsebær, hindbær, blommer og chokolade, som dominerer i duften og som også kommer frem i smagen, som er meget umiddelbar, afrundet og charmerende. Shiraz klassiske, mørke, krydrede toner kommer også en smule frem til sidst, men det er friskheden, der vinder. Serveres til f.eks. grønsagsretter, ris- og pastaretter, fjerkræ, kalv og lam. Også velegnet til hvidskimmeloste.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    James Halliday, The Wine Companion
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 159,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar