RealVarenavn:

2021 CHARDONNAY WHITEHALL Elgin, Neil Ellis

Billede zoom:
Billede:
0650832_Neil_Ellis_Whitehall_Chardonnay_Elgin
Navn:
  1. Varenr.:
    06508322135
  2. Årgang:
    2021
  3. Land:
    Sydafrika
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chardonnay
  1. Anbefales til:
    Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr, Sushi
    Producent: 
    Producent:
    Neil Ellis
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største vinpersonligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.

    Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis børn Warren, Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Hans Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.

    I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof (nær Darling Hills på Sydafrikas kølige vestkyst), Elgin (som ofte kaldes for Sydafrikas Bourgogne) og i Piekenierskloof (i det sydlige Olifants River i Western Cape, hvor man finder nogle af de højest beliggende marker i Sydafrika). Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Elgin
    small-arrow
    1. Elgin ligger sydøst for Stellenbosch og er Capes absolut køligste område. Vinmarkerne ligger på en højslette, der er fuldstændig omkranset af bjerge. Klimatisk minder området meget om Bourgognedistriktet i Frankrig, og lige som for dette berømte distrikt, kan der i Elgin være store forskelle i stil og karakter afhængig af producent og årgang. Visse vestvendte parceller kan være varmere end andre, hvilket gode producenter forstår at udnytte og derfor dyrker røde druer på disse.
    Whitehall laves på 100% egne Chardonnay-druer fra Elgin. Vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger (som er den kølig side), på en sandsten- og kvartsholdig undergrund, som giver sprøde og meget elegante vine. Druerne presses på en lodrette Champagne-presse og kun den første presning bruges til denne vin. Mosten gæres udelukkende på træfade (228 l.), hvoraf de 30% er nye og resten 1-2 år gamle. Ca 20% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring og den sammenstukne vin modnes derefter i 9 måneder på de franske fade man brugte til gæringen.

    I duften finder man eksotiske toner af vanilje og tropiske frugter samt nuancer af lime, nektariner og hvide ferskner. I smagen er vinen sprød, frisk og elegant, og man fornemmer samtidig en god frugtsødme. Vinen slutter med en god fedme og friskhed samt med charmerende grønne toner. Det er en Chardonnay med bid, som vil være en god ledsager til fisk eller skaldyr, til pasta- eller risottoretter med lyst kød.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Decanter 100 skala 97/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 239,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar