RealVarenavn:

2022 TOSCANA BIANCO, CHARDONNAY Caparzo

Billede zoom:
Billede:
0600252_Caparzo_Chardonnay
Navn:
  1. Varenr.:
    06002522235
  2. Årgang:
    2022
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
85%
Betinget procent:
85%
Navn:
Chardonnay
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Moscato
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Trebbiano (Ugni Blanc)
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Vermentino
  1. Anbefales til:
    Fisk, Grøntsagsretter, Pasta, Skaldyr, Sushi
    Producent: 
    Producent:
    Caparzo
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    Caparzo er grundlagt i 1970 og er i dag ejet af den visionære og dynamiske Elisabetta Gnudi Angelini, som bl.a. også ejer ejendommene Borgo Scopeto i Castelnuovo Berardenga (Chianti Classico) og Doga delle Clavule i Maremma i den sydvestlige del af Toscana. Under hendes ejerskab, er der investeret store beløb i at føre Caparzo frem til en topmoderne producent, der laver nogle af de bedste Brunello di Montalcino-vine i dette prestigiøse vindistrikt, som betragtes som et af de bedste i Italien.

    Caparzo-ejendommen, som ligger nedenfor og tæt på den idylliske og højtbeliggende by, Montalcino, består af i alt 200 ha., og heraf er i dag 90 ha. tilplantet med vin. Resten er primært udlagt til skov og agerjord, men der dyrkes også en smule oliven. Den kalkholdige undergrund giver her mulighed for at lave koncentrerede vine med en fornem frugt og finesse. Først og fremmest er det naturligvis Brunello-vinene, som har hovedfokus hos Caparzo, og som de laver i 4 udgaver, men de laver bl.a. også Rosso di Montalcino, en super-toskaner, et par hvidvine samt en sød Moscadello di Montalcino. Der dyrkes derfor, foruden naturligvis primært Sangiovese, også Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer og Moscadello.

    I vinkælderen forefindes det absolut mest moderne tekniske udstyr, der sikrer fuld kontrol over vinifikationen, og i en smuk modningskælder med hvælvede lofter finder man et bredt udvalg af de bedste træfade (slavonske og Allier). Caparzos vine betragtes med rette som fornemme repræsentanter for de eftertragtede og internationalt værdsatte Brunello di Montalcino-vine, og deres vine forefindes i dag på mange af de bedste restauranter i verden.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Toscana
    small-arrow
    1. Toscana er et af de mest kendte italienske områder med sine smukke gamle villaer, sine grønne dale og skove og ikke mindst sine flotte vinejendomme. Her er landskabet præget af vin og oliven, og når man bliver forkælet med god mad og vin, føler man sig virkelig midt i det italienske paradis på jorden. Vine som Chianti, Montalcino og Montepulciano kommer herfra.

      Ud over de berømte vindistrikter DOCG og DOC finder man i området mere beskedne IGT/IGP distrikter, hvor man ofte tillader brugen af flere/andre druesorter og vinificeringsmetoder, hvilket har givet producenterne mulighed for at eksperimentere lidt mere. Dette har medført en tiltrængt fornyelse af området. IGT/IGP Toscano/Toscana dækker i princippet hele Toscana regionen og udgjorde i 2016 ca. 11.500 ha. vinmarker med produktion af Bianco (hvid), Rosato (Rosé) og Rosso (rød), men også dessertvine som Vendemmia Tardiva (senhøstede druer) samt Bianco Passito og Rosso Passito. Mange forskellige druesorter er tilladte i området, men hvis man føjer et druenavn til IGT Toscana på etiketten, skal vinen indeholde min. 85% af denne drue, en regel som i øvrigt gælder for de fleste distrikter i Italien.
    Chardonnay Toscana fra Caparzo er lavet på Chardonnay (85%), Trebbiano, Moscato og Vermentino af egen høst, fra de tre ejendomme Elisabetta Gnudi Angelini ejer i Toscana. Deraf de tre roser på vinens etiket. Chardonnayen kommer fra de tre gårde i Montalcino, Castelnuovo og Magliano og bringer rundhed og friskhed til blandingen. Trebbiano kommer fra Borgo Scopeto i Castelnuevo Berardenga og bringer den dyb farve og nuancer af hvide ferskner. Moscato, som dyrkes på Caparzo i Montalcino bringer sødme og aroma, mens Vermentino fra Doga delle Clavule i Magliano tilfører finesse og samtidig en god struktur. De forskellige områder og forskellige druesorter er høstet på forskellige tidspunkter og er vinificeret separat.

    Gæringen foregår på ståltanke uden efterfølgende malolaktisk gæring. Efter endt gæring får vinen lov at ligge på sit lie (bundfald) i et par måneder inden aftapningen, og er således ikke lagret på træ. Det er druernes rene frugtnuancer, som på denne måde prioriteres.

    Vinen har en flot, blank, lysgylden farve, der er med til at understrege vinens friskhed. I næsen er vinen meget elegant og aromatisk med toner af abrikoser, pærer og eksotiske frugter (passionsfrugt, grape). Smagen er meget forfriskende med sprøde nuancer af hvide ferskner og en meget lækker frugtsødme, som strammes fint op af en god struktur og et fint syrligt bid, der munder ud i en lang dvælende eftersmag. Prøv den sammen med pasta- og risottoretter, skaldyr, fisk og lyse kødretter.
    Førpris

    DKK 110,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar