RealVarenavn:

2021 GRENACHE ROSE BIO Sonoma Valley, Leo Steen Wines

Billede zoom:
Billede:
0552623_leo_steen_dry_creek_valley_rose_grenache
Navn:
  1. Varenr.:
    05526232135
  2. Årgang:
    2021
  3. Land:
    USA
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Grenache Noir
  1. Anbefales til:
    Grill, Gryderet, Lam, Okse
    Beskrivelse:
    Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom han i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 bliver han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse er han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her bliver han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flytter til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

    I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 bliver han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig starter han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende laver et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, får han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

    I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.

    Website:
    1. Traditionen for vindyrkning i Sonoma i det nordlige Californien går langt tilbage i historien. Området er opkaldt efter byen Sonoma og er nabo til Napa Valley mod vest. Modsat Napa, som kun består af en enkelt dal, råder Sonoma over mange dale og skråninger, som byder på forskellige klimaforhold og jordbundstyper. Der kan derfor dyrkes mange druesorter og laves mange forskellige vine i Sonoma.

      Kendte vinproducenter har siden 1970'erne investeret i både vinmarker og moderne vinificeringsudstyr i Sonoma County og har virket som lokomotiver for andre. Flere producenter har specialiseret sig i en bestemt vinstil - fx italiensk, Rhône-stil, mousserende... Fra byerne Annapolis og Cloverdale mod nord til Petaluma og Sonoma mod syd finder man kendte AVA-vinområder som Alexander Valley, Dry Creek Valley, Russian River Valley, Sonoma Coast, Petaluma Gap, Sonoma Valley og Carneros.
      Traditionen for vindyrkning i Sonoma Valley i det nordlige Californien går langt tilbage i historien. Området er opkaldt efter byen Sonoma og er nabo til Napa Valley mod vest. Modsat Napa, som kun består af en enkelt dal, råder Sonoma over mange dale og skråninger, som byder på forskellige klimaforhold og jordbundstyper. Der kan derfor dyrkes mange druesorter og laves mange forskellige vine i Sonoma Valley.

      Kendte vinproducenter har siden 1970'erne investeret i både vinmarker og moderne vinificeringsudstyr i Sonoma County og har virket som lokomotiver for andre. Flere producenter har specialiseret sig i en bestemt vinstil - fx italiensk, Rhône-stil, mousserende... Fra byerne Annapolis og Cloverdale mod nord til Petaluma og Sonoma mod syd finder man kendte AVA-vinområder som Alexander Valley, Dry Creek Valley, Russian River Valley, Sonoma Coast, Petaluma Gap, Sonoma Valley og Carneros.
    Leo Steen henter Grenache-druerne til denne rosé på Rose Ranch i det berømte Kenwood District i Sonoma Valley. Her, ved foden af vulkanen Sugarloaf, har chefkok og vinbonde Steve Rose dyrket ca. 5 ha. vinmarker biodynamisk siden 1990 på en fantastisk Los Robles-jordbund en blanding af vulkansk lavasten, ler og granit-småsten. Leo Steen havde i flere år drømt om at købe druer fra en så fremragende producent som Rose Ranch, og det lykkedes med årgang 2021.

    Det er Leo Steens team, som står for håndplukningen af druerne om natten (mens det er køligt) og den hurtige transport til kælderen. De hele klaser bliver straks presset ved ankomsten til kælderen, en presning som tillader god kontakt mellem skindet og saften og som derfor giver en smuk pink-farve. Mosten gæres på ståltanke med druernes egen gær, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen overført på brugte egefade à 500 l., hvor den modner i 4-5 måneder. Efter en sammenstikning får vinen lov at hvile og bundfælde i et par uger for at sikre harmonien, friskheden og aromaen. Aftapningen foretages med en ganske let filtrering og uden tilsætning af svovl.

    En på mange måder ret speciel rosévin. Grenache giver fantastiske rosévine og ikke mindst når druerne kommer fra Kenwood District, der besidder fremragende dyrkningsbetingelser for Rhône-druesorter. Farven er meget lys, da skindet kun har været i kontakt med mosten under presningen. Duften er aromatisk og ren, med nuancer af roser, milde krydderier, jordbær, hindbær og ferskner. Smagen er tør og læskende, med friske, frugtige og kølige elementer, med god fedme og struktur til sidst. Meget harmonisk og appetitvækkende.

    Perfekt til salater, skaldyr, fisk, risottoer, pasta og lyst kød. Serveres afkølet men ikke iskoldt.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Vinbladet 90/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar