RealVarenavn:

2021 LIBERTINER ROSE ØKO IGP Pays d'Oc, Roots Beverages

Billede zoom:
Billede:
0110983_libertiner_rose_proff
Navn:
  1. Varenr.:
    01109832135
  2. Årgang:
    2021
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
75%
Betinget procent:
75%
Navn:
Cinsault
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Grenache
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Vinene i denne serie er udvalgt af Østjysk Vinforsyning/VINOBLE og er aftappet herhjemme i samarbejde med Georg Bestle (grundlagt 1892, Kongelig Hofleverandør). Vinene skal være klassiske repræsentanter for hver deres område, og deres kvalitet skal give value for money.
    Website:
    1. Languedoc ligger i det sydøstlige Frankrig, med Middelhavet som nabo. Området er et af de mest betydningsfulde vinområder i Frankrig i forhold til produktionsmængde og størrelse, og det har i de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling kvalitetsmæssigt. En ny generation af vinproducenter har været dygtige til at udnytte de muligheder, nye vinregler har givet, bl.a. med anvendelse af bedre druesorter, mindre udbytte og mere tilpassede vinificeringsteknikker.

      Ud over klassiske AOC/AOP distrikter som fx Côteaux du Languedoc/Languedoc, Corbières, Fitou, Minervois og Faugères, har Languedoc længe været kendt for ikke mindre end ca. 60 beskyttede landområder, såkaldte IGP-distrikter (Indication Geographique Protegée). De var før kendte som Vin de Pays (VdP - landvine), men blev i 2009 lavet om til IGP, samtidig med at man åbnede op for muligheden for at skrive på etiketten, hvilke druesorter man anvender i vinen. IGP Pays d'Oc er et såkaldt "regional IGP" og dækker hele Languedoc (Hérault, Aude og Gard). Gode producenter forstår at udnytte jordbund, klima, druesorter og moderne udstyr til at lave fremragende og karakterfulde vine - ofte til rimelige priser.
    En libertiner er et menneske, der ikke lader sig begrænse af normer. En libertiner følger sine egne regler og ønsker at opleve alt det, som livet har at byde på. En filosofi, der kan overføres direkte til denne vin, som er den perfekte ledsager til livets gode stunder. Nem at nyde.

    Druerne (Cinsault 75% og Grenache 25%) til denne vin kommer fra vinmarker i Languedoc, hvoraf flere er højtbeliggende, hvilket giver et lettere udtryk i vinen. Vinen er gæret og lagret 6 måneder på ståltanke.

    Libertiner Rosé er lavet i typisk Provence-stil, hvor man næsten fornemmer Middelhavets salte duft. Vinen har en smuk, lys pink farve og en yderst delikat, frisk og saltet aroma. I glasset finder man nuancer af fersken og hindbær samt lækre, mineralske toner.

    Vinen er en fortrinlig ledsager til hyggelige stunder på terrassen eller som et godt match til retter med fjerkræ, fisk og skaldyr.
    Førpris

    DKK 105,00

    DKK 85,00 PR. FL. V/2 FLASKER

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar