RealVarenavn:

2021 ROSE D'ANJOU Château de la Roulerie

Billede zoom:
Billede:
0130373_Roulerie_Rose_Anjou
Navn:
  1. Varenr.:
    01303732135
  2. Årgang:
    2021
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    11,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Gamay
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Grolleau
  1. Anbefales til:
    Asiatisk, Fisk, Gris, Kylling, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange eventyrslotte, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.

    Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet - foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.

    Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Anjou
    small-arrow
    1. Vintraditionen i Loire går helt tilbage til 1100-tallet, hvor vinene nærmest havde monopol ved det franske og engelske hof. Langs Loirefloden i Midt- og Vestfrankrig byder markerne på en stor variation af spændende vinoplevelser. Anjou-distriktet breder sig syd for byerne Angers og Saumur, i den midteste del af Loire. Herfra kommer berømte hvidvine som Savennières, Côteaux du Layon og Saumur samt rødvine som Saumur, men også mere beskedne vine som f.eks. røde Cabernet d'Anjou, tørre til halvtørre Rosé d'Anjou og hvide Anjou vine.

      Hvide Anjou AOC laves på Chenin Blanc (min. 80%), Chardonnay og Sauvignon Blanc og er ofte sødlige med nuancer af akacie-, lindeblomster og abrikos. Rosé d'Anjou AOC har de senere år fået en renæssance, især blandt unge forbrugere. De er ofte mere lyserøde end rosé og laves på Cabernet Franc suppleret med den lokale drue Grolleau samt Cabernet Sauvignon og Pineau d'Aunis m.fl. De bedste er dem i den tørre stil. De bedste Anjou Rouge er ligeledes de tørre. De laves på Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon samt Pineau d'Aunis og Grolleau. Begge typer vine byder på toner af ribs, hindbær, hyben og frugtbolsjer.
    Rosé dAnjou fra Château de la Roulerie er lavet på 70% Grolleau og 30% Gamay. Druerne høstet manuelt når der er optimal modenhed. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en 12-18 timers macerering med skindet, hvorved vinen får sit flotte roséfarve. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og vinen bliver derefter modnet på sit Lie (bundfald) et par måneder i tank inden aftapning.

    I farven har vinen en flot laksefarve med rødligt skær. I duften møder man et overflod af nuancer, som f.eks. jordbær, hindbær og skovbær. I smagen finder man også mørke toner af brombær og blåbær.

    Rosé dAnjou fra Château de la Roulerie egner sig fint til salater (gerne med f.eks. kold andebryst), krabber, rejer, marineret fisk, fjerkræ, lyst kød (f.eks. kalve- eller svinekød frikassé) samt grønsags retter.
    Førpris

    DKK 135,00

    DKK 100,00 PR. FL. V/2 FLASKER

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar