RealVarenavn:

2018 SYRAH GRAN RESERVA Colchagua Valley, Vina Echeverria

Billede zoom:
Billede:
0593051_Echeverria_Gran_Reserva_Syrah
Navn:
  1. Varenr.:
    05930511835
  2. Årgang:
    2018
  3. Land:
    Chile
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Syrah
  1. Anbefales til:
    Grill, Kalv, Okse, Råvildt
    Beskrivelse:
    Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familiegårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.

    Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikro-klima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.

    Website:
    1. Colchagua Valley er en del af regionen Central Valley i Chile, og ligger ca. 180 km. sydvest for hovedstaden Santiago, i den sydlige halvdel af Rapel Valley, som den oprindeligt var en del af. I dag er distriktet (sammen med fx Cachapoal Valley) langt mere berømt end Rapel, og mange mener, at det netop er i Colchagua, man i dag producerer Chiles bedste vine. Colchagua Valley blev i 2005 kåret til "Worlds Best Wine Region" af Wine Enthusiast, noget som var medvirkende til at øge interessen fra både ny producenters og fra vinentusiasters side. Udviklingen har været enorm i løbet af de seneste 20 år. I dag har flere berømte sub-distrikter i Colchagua Valley fået deres selvstændige DO-klassifikation, som fx DO Apalta og DO Marchigüe.

      Colchagua Valley strækker sig fra foden af Andesbjergene mod øst til Coastal-bjergene mod vest, og selvom man er relativt tæt på Ækvator (34. breddegrad er tættere end noget europæisk vinområde), køler Stillehavet og den kølige Humboldt strøm området ned, og giver det nærmest et middelhavslignende klima. Sammen med rimelige regnmængder (ca. 590 mm./år) og en undergrund af hovedsageligt ler, sand og smuldrende granit, giver det perfekte forhold til vindyrkning. Området er især kendt for sine fyldige røde Malbec-, Cabernet Sauvignon-, Carmenère- og Syrah-vine, men også for hvide Sauvignon Blanc og Chardonnay i "Cool climate-stil" fra primært den vestlige del af distriktet.
    Syrah Gran Reserva laves på druer fra Colchagua Valley, hvor man råder over en parcel plantet med Syrah-kloner fra prephylloxera franske vinstokke. Det er Echeverria som står for dyrkningen og høsten. De håndplukkede druer transporteres til gården i små kasser af 18 kg. for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Gæringen foregår på åbne ståltanke og efterfølges af en skindmaceration i 10 dage. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring og bliver derefter modnet på brugte franske barriques (225 l.) i et år.

    Syrah Gran Reserva har en flot, rubinrød farve med lilla skær. Duften er åben og umiddelbar, med nuancer af solbær, brombær og mørke, krydrede toner af sort peber og mokka. Smagen er meget koncentreret med toner af mørk chokolade, nellike, tjære og en smule engelsk lakrids. Samtidig har vinen en god friskhed og slutter sprød og harmonisk. En perfekt vin til lam, vildt, okse gerne grillet eller tilberedt med kydderier eller med f.eks. en portvinssauce.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Tim Atkins 90/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 159,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar