RealVarenavn:

2019 CABERNET SAUVIGNON, PRAMONTE Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0601381_lenotti_pramonte
Navn:
  1. Varenr.:
    06013811935
  2. Årgang:
    2019
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Cabernet Sauvignon
  1. Anbefales til:
    Kalv, Okse, Ost, Råvildt
    Beskrivelse:
    Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

    Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung - fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Garda
    small-arrow
    1. DOC Garda i Veneto distriktet omfatter den del af Verona og Brescia provinserne som ligger tættest ved Gardasøen, samt en del af Mantua-provincen. Vindyrkningen her går tilbage til etruskernes tid (600 f.kr.) og nyder godt af et undergrund af stenrige aflejringer og et ret mild klima. Jordbunden varierer dog en del med ler, sand, kalk og sten.

      DOC Garda blev oprettet I 2005 for de vine som laves på enkelte druesorter (min. 85%): Garda Chardonnay, Garda Cortese, Garda Garganega, Garda Pinot bianco, Garda Pinot grigio, Garda Riesling, Garda Riesling italico, Garda Sauvignon, Garda Tai, Garda spumante rosé, Garda Barbera, Garda Corvina, Garda Cabernet, Garda Cabernet franc, Garda Cabernet Sauvignon, Garda Merlot, Garda Pinot nero og Garda Marzemino.
    Cabernet Sauvignon Garda "Pramonte" fra Lenotti er lavet på druer som produceres på vinmarken La Pra, øst for Gardasøen ved landsbyerne Bardolino og Cavaion. Druerne høstes i oktober og tørres i flade kasser i en periode af 40-50 dage, i den lokale hvor man også tørrer druer for Amarone og Ripasso. Efter tørring i hele klaser bliver druerne afstilket og skånsomt presset. Mosten gæres i ståltanke og vinen bliver derefter modnet i et år på store egetræfade.

    Farven er dyb ruby rød, og duften er mere delikat end kraftig, noget som er lidt usædvanligt for Cabernet Sauvignon. I smagen har vinen en god koncentration og en frugtrig og en smule krydret karakter med nuancer af solbær, modne kirsebær og marcipan. I eftersmagen fanger man også toner af tørrede frugter og vanilje, noget som gør vinen mere afrundet og meget behagelig.

    Pramonte har potentiale nok til 5-6 års lagring. Den vil være en god ledsager til vildt, kalve- og oksekød, and men også til modne hvidskimmeloste. Server den ved ca. 18-19 grader.

    Førpris

    DKK 149,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar