RealVarenavn:

2020 PINOT NOIR GRAN RESERVA Casablanca Valley, Vina Echeverria

Billede zoom:
Billede:
0593141_Echeverria_Gran_Reserva_Pinot_Noir
Navn:
  1. Varenr.:
    05931412035
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Chile
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Gris, Kalv, Pasta, Pizza
    Beskrivelse:
    Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familiegårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.

    Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikro-klima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.

    Website:
    1. Casablanca Valley er et relativt nyt område inden for vindykning i Chile. Det var først i 1990'erne, at de første vinstokke blev plantet her. Foregangsmændene måtte høste en del foragt fra deres konkurrenter, men da de første vine blev høstet og vinificeret, var man klar over, at der vist her lå nogle muligheder, man havde overset, og i dag laver rigtig mange vin i Casablanca, mest hvidvin og Pinot Noir.

      Området ligger lidt afsides mod vest i forhold til Central Valley, hvor vindyrkningen ellers før havde koncentreret sig. Dets udformning som en lang dal vendt nord og syd - afgrænset på den østlige side af en bjergkæde og på den vestlige side af havet - sikrer en god afkøling fra nordenvinden, som suser igennem dalen samt afkøling pga. havets nærhed. Her bliver dagstemperaturen i vinplantens vækstperiode sænket med 8-9 grader i forhold til Central Valley, hvilket giver druerne en længere modning og deraf større frugt og finesse i vinene.
    Pinot Noir Gran Reserva laves på druer fra kystområdet Casablanca Valley i Aconcagua-regionen, hvor man opnår druer med stor aroma og koncentration. De håndplukkede druer transporteres til gården i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Efter en yderligere sortering af druerne ved ankomsten til kælderen og en afstikning gennemgår de en kølig skindmaceration i 4-5 dage og en gæring på ståltanke. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring, og 75% af vinen bliver derefter modnet på brugte franske barriques i 6 måneder. Resten modnes på ståltanke.

    Chief Winemaker Roberto Echeverria Jr. har forsøgt at forene det bedste fra den franske tradition med finesse og elegance for Pinot Noir druen med den chilenske teknik med lang aroma- og frugtekstrakt. Det giver en sjælden balance. Her finder man både druens klassiske frugttoner af kirsebær, blåbær og blommer, men også nuancer af chokolade og mokka. En både saftig, kødfuld og afrundet vin. Server den til lam, kalv, fjerkræ eller okse, men også gerne til hvid- eller rødskimmeloste.
    Førpris

    DKK 159,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar